13 февр. 2011 г.

Гарний тон аксолотлів

Аксолотлі вважають за потрібне проводити час, стоячи на задніх лапах або хвості:
Білий, бідний, схуд. Бо чогось морожену рибу і креветки їв тільки по одному шматку на пробу- і то не кожного дня рота навіть на їжу відкривав. А за живим мотилем я не встигаю на пташиний змотатися. Оце виросли цвіркуни - то він їх добряче наминає по кілька штук. Не спух - і те добре. Ще роз'їсться. Треба буде щось в акваріумі поприбирати-почистити, бо криптокорина розрослася, а людвігія тютю - а лампочки, блін, світять весь час з різною інстенсивністю, ледь-ледь, як раніше ото в селі потуги не вистачало!
І чорний його весь час кудись під низ заганяє... :(

3 комментария:

  1. Бідний тендітний білий аксик був уже рішки оживився.
    І ось - після вчорашнього годування його скрутило в кільце і він плаває на боку, рухи обмежені, хоча всіма ногами може смикати. Передніми ногами щось виколупує з-під жабр.

    Ось схожа проблема:
    "Аксолотля кормлю крупным мотылем ,раньше проблем не было.В последние два кормления мотыль частично (или нет ,сложно определить) выходит через жабры , болтается и не выпадает.Первый раз было с одной стороны только и та часть мордочки заметно увеличилась." - "У меня была такая проблема "сережек" у акса. Один раз сама достала (страшно было, он так дернулся - какбудто ему больно было), в остальные уже не осмеливалась - сам зажевывал. советую переходить на другой корм: нежирная грудинка курицы или нежирное говяжье сердце. Очень удобно нарезать червячками и снова замораживать. Через жабры ни разу не торчали остатки еды ...теперь, когда кусочки крупнее- все хорошо"

    Щодо цвіркунів не знаю, але я почитала на форумах, що коли акс з'їдає сома, то він наймовірніше вмирає, ще й довго, можливо місяць.

    ОтветитьУдалить
  2. Осб іще цікава рекомендація ветеринара з приводу того, що аксолотль з'їв двух равликів з горошину:
    "Проведите следующее лечение: Вазелиновое масло 1 мл 2 раза в день.Эспумизан 1 мл 2 раза в день. Курс 5 дней."
    Куди це масло, куди цей еспумізан?
    Хотіла йому шприцем в рот промити - так він рот не відкриває...
    Сам сидить і ковтає-відригує воду.
    Не знаю... вазелінове масло запхати до рота можна спробувати. Якщо вийде, сподіваюся, 1 мл масла на 3 л води не обліпить йому жабри в контейнері, де він сидить.

    ОтветитьУдалить
  3. Оце його поторсали, то він уже, хоч і зі скрученим хвостом, та хоч на дні вже на лапах сидить, а не спливає...
    Якщо не буде краще, а буде гірше, то купуватиму вазелінове масло. Бо вдома немає - нещодавно прибирала аптечку і старе викинула.

    ОтветитьУдалить