20 мар. 2011 г.

От бідний рахітик...

Ніякої непрохідності чи пошкоджень кишківника в нього немає, бо нормально випорожняється. Три дні виставляла на сонце, вливала в контейнер В1 з ампули, до пащі вливала риб'ячий жир (так-так, навіть уже вмію пащу такій слизькій істоті розтуляти) і розколошканий в воді сухий корм для риб з якими вітамінами (може це й зайве, бо він його відригував наступного дня в якомусь нальоті). І мені так "подобається", що все таке дорогуще, а не пишуться не те що дози, а й склад вітамінів з кормів. І навіть у вітамінних добавках не пишуть список вітамінів! А рибячий жир для людей - які там "масові еквіваленти" вітаміну Д3 - це просто БАД із кількісь там жиру абияких риб...Тепер акс має сили опуститися на дно в загальному акваріумі. Але перебуває в отакому згорбленому вигляді.
От блін. І головне ж, що купила колись УФ-лампу, але оскільки кожного дня вкручувала-викручувала у торшер-віддзеркалювач з іншого акваріуму, то розбила :( 150 гривень УФ-лампочка, де їх узяти.
І сонця останні два дні немає. І холодно виставляти на балкон. І він же ж, гад, все рівно крім цвіркунів майже нічого всю весну не хоче їсти. Правда, зараз він взагалі нічого не їсть...
У одних людей у 80-ті роки був величезний мисливський собака з клубу, забракований через альбідність. І теж з дуже жорстокою недостатністю метаболізму кальцію-фосфору, як для кімнатних умов. І чоловік з тієї сім'ї того покрюченого рахітом щенятка забрав і кожного дня довго заставляв бігати в лісі. І собака виправивсь на якийсь час, а ще був нестандартно великий для своєї породи. Але потім подружжя розлучилося, і собака лишився у бувшої дружини і тещі. І в них не було часу, можливості і здоров'я вигулювати того собаку надто довго, та його й утримати при звичайній прогулянці по місту дуже важко. І прожив собака всього 7 років, і присипили його чи то через непрохідність, чи хто його зна через що. Теж якась "вертячка", коротше кажучи.


При рахите вследствие изменения костной ткани также может образоваться кругло выступающий сзади горб. Рахитичный горб при своевременном и правильном лечении рахита обычно исправляется. Одновременно с образованием горба деформируется вся грудная клетка — образуется так называемый рёберный горб, возникающий также и при боковых искривлениях позвоночника (сколиозах). 
Малюнок на пошук "рёберный горб"(ветеринарного не знайшлося):

4 комментария:

  1. Коротше, купила УФ-лампочку і абажур на прищіпці за 32 грн. Через півгодини (!) акс, що вже було знову почав спливати, "Відігрівся" і став на чотири лапи. Фантастика...

    ОтветитьУдалить
  2. але щось в горлі йому цвіркун пошкодив: відригує шматки плоті...

    ОтветитьУдалить
  3. На даний момент картина така: на 10-12-й день хвороби після еспумізану, вазелінового масла, вітаміну В1 в акваріум, риб'ячого жиру і УФ-лампи - аксолотль зовні виправляється, але й досі нічого не може з'їсти.

    ОтветитьУдалить
  4. сьогодні купила на пташиному мотиля, акс його під'їдає. Так у всьому більш-менш краще, тільки ще кривенький і худий. живіт дещо нерівномірно наповнюється - але й завжди було дещо нерівномірно.

    ОтветитьУдалить