24 нояб. 2010 г.

Місяць захопленню. Хронологія. Тиждень перший.

Можна сказати навіть так: місяць інвазії хребетних і безхребетних у нашому помешканні.

22 жовтня 2010 р. З'явився 6-кутний акваріум з-під черепахи, 13х37х h32 см (S дна 4.5 дм2, V приблизно 14 л). Ось він зараз:


23 жовтня 2010 р. Після придбання двох аксолотлів, які ми несли у зоомагазинних спец.пакетах, виявилося, що наш і так негодний по об'єму акваріум ще й тріснутий... У магазині випросили водички і в неї посадили аксолотлів. 11-сантиметрові аксолотлі у 6 літрах магазинної води, зате з фільтром і аерацією.


24 жовтня 2010 р. Купили кутовий 5-кутний акваріум 40х40х h32 см (S дна 10.76 дм2, V приблизно 34 л). Залили частково водою. Я не знаю, як люди вправляються з двохсотлітровимии акваріумами, але цей виявився як чотири мої найбільші виварки(-ка, в принципі, у мене вона одна).


25 жовтня 2010 р. Оскільки продавець порекомендував для аксолотлів рибу на "са-", то я урвала таки на іншому кінці місця півкіло дефіцитної салаки (морський оселедець).

Сайда (сім. тріскові, океанська) була завелика для того, що показав на пальцях продавець.

Пізніше знайшлася ще одна риба  - сайра (сім. макрелещукові, океанська) тайванського виробництва, невеличка і вимочена у метиленовій синьці.

Можливо, саме вона і малася на увазі, як чудо "два в одному" - до речі, чисту синьку для акваріума мені знайти не вдалося. Проте завоз сайри в обійдені магазини стався на місяць пізніше. Тож, мабуть, добре, що аксолотлям з моїм перфекціонізмом дісталася хоч салака.

27 жовтня 2010 р. Варка коряги.
 Куплена коряга не потонула, я читала, що таке буває: купляють дві, з них одна тоне, інша ні. І півроку потім її не можна утопити, оскільки повітря всередині заблоковане. Вирішила її висушити (вона декорувала мені інтер'єр аж цілу ніч, підсохла швидко).
Ізсередини коряги повиварювалася смола, яка, очевидно, заважала виходити повітрю, і тому коряга спливала. Гарячої води не було, і ту смолу, що залишалася на ложках, емальованих мисках, треба було знову витоплювати, нагріваючи воду на плиті.
Корягу варила пошарово з одного кінця (інший сухий кінець над водою): за 20 хвилин остигне, воду швидко вилила і залила окропом ще трохи вище. Після чергового заливання з нижнього кінця коряги пішов прямо спрайт. Потім знову студила, заливала окропом - так кілька разів. Коряга через кілька годин потонула, наступного дня ще трішки її проварила і більше з води не виймала.





Комментариев нет:

Отправить комментарий