28 нояб. 2010 г.

Тала вода!

Прочитала, що якщо воду з-під крана заморозити, то першою замерзне чистіша вода - у прозорий лід з країв, а домішки зберуться всередині непрозорим стовпчиком. Вчора закинула в морозилку у літровому пластиковому відерці воду, злити незамерзлу не встигла, бо за ніч вона промерзла уся. Але  просто поставила відерце у каструлю з гарячою водою і зібрала та виміряла ті 300мл, що розтопилися зразу при стінках.

Показники талої води:
загальна жорсткість - від 6 градусів,
карбонатна жорсткість - 0 градусів,
pH - від 6.8 до 7.2, як у дистилята!

Заради чистости експерименту заміряю тими ж тестами невідстояну/ відстояну 3 дні у склі холодну воду з-під крану:
загальна жорсткість -ближче до 10 градусів/бл. до 16 градусів ;
карбонатна жорсткість - 10 градусів/ трохи більше 10 град.;
pH - 7.6 градусів/7.6 градусів.
Або три дні тому у водопроводі була жорсткіша вода, або в неї щось на вікні трапило, або проілюстровано ще якийсь парадокс...
Або касету в фільтрі пора замінити.

Комментариев нет:

Отправить комментарий