24 нояб. 2010 г.

Хронологія. Тижні другий і третій (сумний).

27-31 жовтня 2010 р. Кілька разів перемотувала мох і рослину анубіас на ракушняковий грот, щоб вони приросли. Кінець-кінцем, через тиждень "приростання" мені це набридло, але про це трохи пізніше. Пару ниточок мху на ракушнякові все-таки є й досі :)














Мох був також примотаний і на корягу.

2 листопада 2010 р. Усе зацвіло і, мабуть, ще й зверху обволіклося гелем-сорбентом з кондиціонуючої рідини.




4 листопада 2010 р. Почитала Інтернет. Вирішивши, що це чи то цианобактерії, чи то водорості, накрила акваріум покривалом.
6 листопада 2010 р. Зазирнула під покривало. Усі стінки покриті якимись пушками.


Вони там є й досі, але в меншій кількості.

7 листопада. В опухлій від читання Інтернету і довідника "1000 порад акваріумісту" голові зранку бриніло одне слово : "анциструс". А раптом, якщо його посадити в акваріум, він і справді все це з'їсть?
Пішла в зоомагазин, а вони там якраз і продаються. Тож до вечора поприбирала усі сітки з грота і коряги. Мох на корязі ще тримався, навіть не дивлячись на потоки води з фільтру (але при першій же чистці і спробі винути й вимити корягу через пару днів - усе-таки відвалився).

9 листопада. Купила корм для анциструса, котрим його годували в магазині. Але він так жодного разу його й не чіпав. По моєму враженню, на корми зі спіруліною з риб і тварин щось ніхто особливо не кидається...








Також купила кіло грунту, пару разів обварила і посадила в них анубіас та елодею.



12 листопада 2010 р. Впустила в акваріум ще 7 неонів і 2 макроподів. Доклала дрібками ще 2 кг обвареного грунту.

Отже, 30-літровий акваріум змінився наступним чином:















13-14 листопада 2010 р. Усі риби живі й бадьорі, сомикову спіруліну не їсть ні сомик, ні макроподи, які нею плюються. Корм у пластівцях, получається, сомику теж не дістається.

15 листопада 2010 р. Сомик помер просто на моїх очах. Він ховався за фільтром і сидів з мордою, виставленою з води. Я направила на нього світло, щоб роздивитися, він заметався по акваріуму і впав животом наверх, ще й кілька разів посмикався. Я вийняла його в банку і з'ясувала, що в принципі якісь рухи типу виставлення якихось шипів чи жабер при торканні пластмаскою в нього є, потім поклала назад в акваріум, щоб з'ясувати що він не прикидається померлим і не втратив свідомість. Після цього його, видно, знесло течією під грот. Через якусь годину я знайшла тіло під гротом, уже якесь затверділе і з запалими очницями, ми переклали його у контейнер з водою, почекали ще з півгодини-годину хоч якихось рухів, ніяких реакцій я від нього більше не добилася, ми його викинули. Що характерно, чи мені здалося на фоні менших риб, чи він уже був так підріс за тиждень... Дуже шкода, він був симпатичний.

Комментариев нет:

Отправить комментарий