29 нояб. 2010 г.

Імаго цвіркуна за одну ніч!

Ще увечері  найбільші були приблизно такі:
Уже за якусь годину вона помітно потемнішала:


4 комментария:

  1. Купила позавчора молодь у "Материку". Вони трішки дрібніші, ніж були на пташиному. Виявилося, що цвіркуни по 1.5 см чудово влазять аксолотлям до рота, їдять по кілька за раз і ще просять.

    Ех... Не виходить в мене розведення: можуть померти вже від старості самиці, поки підростуть кавалери з нової партії. Та й смисл втратився, адже можна обійтися і стандартним кормовим розміром, не виводячи пил.

    ОтветитьУдалить
  2. Щось я вчора трохи була розлила воду в контейнер з дорослими цвіркунами... вимакувала, сушила... А сьогодні вже вилупилося дві імаго з нової партії: самець і самиця. Дивно, вони набагато менші за моїх "стареньких". Я думала, там ще й не одна лінька буде. Але самочка, хоча й більша за самця, але хвора. Чи недорозвинена передчасно через вологу полиняла. В неї все криве: і одне крило, і вирости хвостові, і яйцеклад в неї роздвоєний (а до ліньки НЕ БУЛО ОРГАНУ взагалі - був наче самець!), покручене й пом'яте. Коротше, може, якісь відхилення генетичні - тоді дивовижно, що вона взагалі до імаго дожила.
    А самець чи не вдвічі менший за моїх "старих" самочок. Ще білий і не цвіринчить. Але я боюся, як би він не виявився іншого виду :(
    А може, даремно цього боюся, і вони через цей прикрий інцидент з водою взагалі усі тепер не виживуть :(

    ОтветитьУдалить
  3. Вже два самці. Той, що виліз перший, вже третю добу цвіринчить. Не надто голосно: якщо зачинити в кухню двері, то зовсім не чутно.

    ОтветитьУдалить
  4. Одна самичка вже померла від старості, перед тим зарившись у стружку.
    Майже всі самички уже заривалися на сплячку, коли відключили на три дні опалення, але тоді всі й відкопалися. Обігрівач я вже не включала, бо в мене за минулі місяці вже вийшло щось із 300-400 кіловат на місяць, ледь розплатилися...

    ОтветитьУдалить